Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

KOMPAS

I Guldborgsund Kommune arbejder alle dagtilbud med KOMPAS. KOMPAS udspringer af de erfaringer der blev gjort under arbejdet med forskningsprojektet Fremtidens dagtilbud, og er tilrettet så alle elementer fra den styrkede pædagogiske læreplan indgår i KOMPAS.

KOMPAS bygger på, at barnet tilegner sig nye kundskaber, færdigheder og handlemåder i aktivt samspil med andre. KOMPAS er læring hele dagen.

KOMPAS står for

Kvalitet i dagtilbud

Omsorg for det enkelte barn

Mål, refleksion og evaluering

Planlagte aktiviteter

Anerkendelse og relationer

Samspil i fællesskabet

Du kan læse mere om KOMPAS på Guldborgsunds hjemmeside ved at klikke på følgende link https://www.guldborgsund.dk/borger/boernepasning/kompas.

 

Året er delt op i 3 KOMPAS perioder, og i Børnehuset Solsikken ser 2022 sådan ud:

Fra januar til april har vi valgt at arbejde med krop, sanser og bevægelser, hvor vi har fokus på motorik og sanser.
Hele huset arbejdet med temaet: "Sansernes verden"

Fra maj til august har vi valgt at arbejde med natur og udeliv, med fokus på naturforståelse.
Hele huset arbejdet med temaet: "dyr"

Fra september til december har vi valgt at arbejde med kultur, æstetik og fællesskaber, hvor fokus er på skabende praksis.
Hele huset arbejder med temaet: "sang, musik og dans"

 

Alle børn i Solsikken deltager i KOMPAS. I vil sandsynligvis opleve at få at vide at ”i dag har vi arbejdet med KOMPAS”. Det vil være et udtryk for en vokseninitieret aktivitet, hvor børnene er med til at få viden, opleve, sanse, producere eller udvikle noget sammen med andre børn og voksne.

Derudover bruges det brede læringsperspektiv I KOMPAS sådan at læring er tilstede hele dagen, omkring det tema vi arbejder med. Det kan være i form at billeder på væggene, at der er læringsmiljøer med fokus på emnet eller at der er små udstillinger børnene kan se og opleve.

Alle KOMPAS forløb planlægges af personalet på en digital platform hvor der reflekteres over, og tages stilling til det enkelte barns potentiale, og hvordan et forløb kan strikkes sammen, så alle børn opnår en ny læring.